Jawline Dolgusu

Jawline dolgusu, estetik olarak kullanılan yöntemlerden yalnızca biridir ve Dr. Dilara Turgut olarak tarafımdan başarıyla uygulanan bir dolgu çeşididir. Genel olarak çene ucundan başlayıp çene köşesine kadar uzanan bölgenin netleştirilip keskinleştirilmesi yeniden şekillendirilmesi amacıyla başvurulan ve uygulanan bir yöntem olan jawline dolgusu, yüze daha keskin bir ifade verilmesini sağlar.

Jawline Nedir?

    Türkçe bahsetmek gerekirse çene ucundan başlayıp çene köşesine kadar uzanan bölgenin netleştirilip keskinleştirilmesi olarak bilinen jawline dolgu, çene ucunda bulunan ve görselliğe en çok etki eden çene ucunun ve çene köşesinin işleme tabi tutulmasıdır. Hem görünümünü değiştirmek hem de ucu şekillendirmek amaçlı olabilmektedir. Öncelikle jawline tam olarak ne demek ona bakalım. İngilizce kelime olan jawline, çenedeki sert çizgi anlamına gelmektedir. Bu çizginin belirginliğindeki en önemli etken genetik yapı olmakla birlikte, yağ oranı, yüz egzersizleri gibi faktörler de fazlasıyla etkili olabilmektedir. Zaten başvuran hastalarının çoğunun başvurma sebebi yüz hatlarının yuvarlak olması veya çenelerinin belirgin olmamasıdır. Jawline dolgusu da tam olarak bu noktada devreye giriyor ve çeneden kulaklara uzanan bu çizgiyi netleştirmek için işlemler sağlıyor. Kadınlar, çene hatlarını belirginleştirmek adına genel olarak makyaj malzemelerini tercih ediyor olsalar da erkekler tarafından yoğun ilgi gören bir operasyondur. Bu operasyonun geliştirilmesinde Antik Dönemin fikirleri baz alınmış ve bu şekilde bir geliştirme sağlanmıştır. 

    Günümüzde güçlü çene çizgisi, genç görünmeyi ve sağlıklı bir duruşu temsil etmektedir. Selfie çılgınlığının bu kadar arttığı, sosyal medyanın çok büyük önem kazandığı günümüzde birçok estetik operasyona artan ilgiden payını jawline dolgusu da almıştır. 

Jawline Dolgusu Neden Yapılır?

    Jawline dolgusu yapılma sebeplerine bakıldığında tek bir amaç güdüyor gibi durmaktadır ancak kozmetik işlemler zaten günümüzde rahatlıkla bu amacı gerçekleştirmektedir. Çene hattı dolgusu yapılmasının bu uygulamaya başvurulmasının sebeplerini sıralayacak olursak;

  • Yuvarlak yüz hatlarının gerginleştirilmesi, yüz hatlarına keskinlik kazandırmak üçgen görünüm elde etmek
  • Gıdık bölgesinde toparlanma sağlamak
  • Dudak ile çene arasındaki uyumu yakalayabilmek
  • Yanaklarda meydana gelmiş olan sarkmaları toparlamak

     Jawline dolgusunda hyaluronik asit kullanılmaktadır. Bu asit, vücutta bulunan ve vücuda hiçbir zararı dokunmayan maddelerdendir. Kırışıklık, sarkma gibi çok sayıda problemde işe yaramaktadır. 

Jawline Nasıl Yapılır ve Ne Kadar Sürer?

    Jawline dolgusu, kendi steril enjektörü ile yapılmakta ve böylece sonuçlar daha hızlı alınmaktadır. Uygulama yapılacak olan bölgede, eğer kişi isterse ya da duruma göre lokal krem kullanılmaktadır. Dolgu uygulaması tamamlandıktan sonra bölgede masaj uygulaması gerçekleşebilir ve bu da uzman tarafından gerçekleştirilerek her şey yerli yerinde yapılmış olur. Operasyondan 15 gün sonra hasta tekrar çağırılarak kontrol yapılır ve doğruluk kontrol edilerek duruma göre adım atılacaktır. Aşağıdaki nedenlerle Jawline dolgusu kullanılabilmektedir ve doğuştan gelen bozukluklar da dâhil olarak şekil bozuklukları giderilebilir. Ortalama 45 dakika süren operasyon sonucunda birkaç gün içinde dolgu tam olarak oturacaktır ancak 15 günlük periyot önemlidir.

  • Çene hattında doğuştan ya da sonradan oluşan şekil bozuklukları
  • Çene hatlarına belirginlik kazandırılması
  • Çeneye uzunluk ve sivrilik kazandırmak
  • Çene ucuna genişlik katmak
  • Simetriyi oluşturmak
  • Çenede volüm kayıplarını gidermek

    Çene hattı dolgusu ile yukarıdaki sonuçlardan birine ya da birçoğuna ulaşılabilmektedir. Bunun yanı sıra estetik anlayışa uygun olarak sonuçlar ortaya koyulur ve özgüven problemlerinin de önüne geçilebilir. Jawline dolgusu ile anlaşıldığı üzere sadece günümüze uyumlu olarak estetik görüntü oluşturulmaz bir de kişiye özgüven kazandırılabilir. Bunların yanı sıra yaş ile birlikte ortaya çıkan sarkmaların da önüne geçilebilir ve sarkma oluşması sonucunda buna da çözüm olarak kullanılabilir. 

Yaş ilerlemesi, kiloyu kontrol edememe gibi nedenlerle ayrıca gıdı bölgesinde sarkmalar meydana gelebilmekte ve bu sebeple çene hatlarında değişimler, şekil kaymaları gibi problemler de ortaya çıkabilmektedir. Bunlar da aynı şekilde jawline dolgusu ile giderilebilmektedir. Jawline dolgusunda genel anlamda hyaluronik asit kullanılır ve bu estetik uygulamada da operasyon öncesinde tarafımdan yapılacak olan muayenede yüz tipine uygun şekillendirmeler belirlenecektir. Hem erkekler hem de kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir uygulama haline gelen jawline dolgusunda herkesin cilt yapısına göre işlem yapılacaktır. 

Jawline Dolgusu Avantajları

    Kalıtsal olarak estetik özellikler değişebilmekte ve yaş ilerlemesi ile de genler daha baskın olarak kendini gösterebilmektedir. Çenede genlere bağlı olarak ya da sonradan çevresel faktörlere bağlı olarak değişimler meydana gelebilmektedir. Tüm bunlara karşı olarak cerrahi operasyonlar ve yöntemler geliştirilmiştir ancak her biri ameliyat içerdiğinden bir de iyileşme süreci içermektedir. Bu süreç insanları rahatsız eden ve görsel olarak da hoş durmayan bir süreçtir. Bu nedenlerle de insanlar artık daha çok cerrahi olmayan ve hızlı, pratik çözümler sunan yöntemlere yönelim göstermektedir. İyileşme süreci insanlara zor geldiğinden gelişen teknoloji ile birlikte Jawline dolgusu ortaya çıkarılmış ve hem ameliyat korkusu yaşayanlara hem de hızlıca iyileşmek isteyenlere mükemmel sonuçlar vermektedir. 

Jawline Dolgusu Ne Kadar Kalıcı?

    Jawline dolgusu; dokularla uyumun yakalanabilmesi adına, hatların belirgin olması için çok daha yoğun olarak gerçekleştirilmektedir. Dolgu kalıcılığı ise kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 12-18 ay arasında sürmektedir. Uygulama ardından da geçen süre ile birlikte bölgede sertlik ya da ödem hissiyatı oluşabilmektedir. Ortalama 2 haftalık süreç sonunda da dolgu, dokuyla birleşecek ve bölgede yumuşamalar görülmeye başlayacaktır.  

Diğer Uygulamalar